top of page
Search
Meie Pisipere

8 põhjust, miks konsulteerida ämmaemandast imetamisnõustajaga

Updated: Aug 7

Olenemata sellest, kas oled esmakordne või kogenud ema, on loomulik, et sul tekib imetamise kohta küsimusi. Või seisad silmitsi mõne väljakutsega, mille lahendamisel vajad tuge. Kogemustega imetamisnõustaja saab olla sulle toeks.

Ämmaemandad Kairit Pärlist ja Kärt Maalinn

Siit artiklist leiad kaheksa olukorda, mil tasub kaaluda imetamisnõustaja konsultatsiooni.


#1 - Otsid ekperdi nõuandeid ja tuge


Ämmaemandast imetamisnõustaja on rakenduskõrgharidusega tervishoiutöötaja, kellel on teadmised ja kogemused, mis aitavad ületada imetamise ajal tekkivaid takistusi. Ta annab asjatundlikku nõu ja tuge, et rinnaga toitmine kulgeks sujuvalt - nii sulle kui beebile. Kas teadsid?

Just ämmaemandad saavad oma õpingute jooksul tervishoiutöötajatest enim teadmisi rinnaga toitmise kohta.


#2 - Oled uudishimulik ja soovid imetamise kohta rohkem teada


Imetamisnõustaja saab jagada teadmisi alates sellest, millal tekib rinnapiim ja mis mõjutab rinnapiima hulka, kuidas valmistuda imetamiseks, mis on imetamise alustamise põhitõed kuni imetamisprobleemide lahendamise ja võõrutamiseni välja. Mida rohkem imetamise kohta tead, seda paremini oskad sel teekonnal pakkuda tuge iseendale ja beebile.


#3 - Vajad abi õige imetamistehnika osas


Imetamisnõustaja aitab sul leida õiget imetamistehnikat ja vajadusel korrigeerida kehva imemisvõtet ja -asendit. Tema juhendamisel leiad parima ja mugavaima imetamisasendi nii endale kui beebile.


#4 - Soovid ületada rinnaga toitmise väljakutseid


Imetamine võib endaka kaasa tuua erinevaid väljakutseid - näiteks raskused rinnale haakumisel, küsimused kombineeritud toitmise kohta, liiga vähe või palju rinnapiima, kaksikute imetamine, nibude valulikkus või rinnast võõrutamine. Imetamisnõustaja aitab sul nendele lahendusi leida ja pakub keerulisel ajal tuge, et saaksid saavutada oma rinnaga toitmise eesmärgid.


"Tundlik ja tõhus imetamisnõustamine saab aidata emasid, kes kaaluvad rinnaga toitmist või juba imetavad, ületada probleeme.” – World Health Organization (2018).

#5 - Vajad personaalseid nõuandeid


Iga imetamise teekond on ainulaadne. Oled jõudnud arusaamale, et üldistest soovitustest jääb väheseks? Imetamisnõustaja annab sulle personaalset nõu, mis põhineb teie individuaalsetel vajadustel ja asjaoludel. Tihti aitab imetamisnõustaja luua ka sulle ja beebile sobiva toitumisplaani.


#6 - Soovid hinnangutevaba keskkonda


Imetamisnõustaja pakub turvalist ja hinnangutevaba keskkonda, kus saad vabalt arutada oma väljakutseid, tundmata piinlikkust või häbi. See saab olla kergenduseks peredele, kes võivad tunda, et seisavad oma väljakutsetega silmitsi üksi.


#7 - Otsid nõuandeid imetamiseks ja imiku toitmiseks õppimise või töölkäimise kõrvalt


Imetamine ja beebist eemalolek võib olla algselt väljakutsuv, kuid imetamisnõustaja saab sind sellega toetada. Võimalik on jagada soovitusi rinnapiima pumpamiseks, hilisemaks kasutamiseks ning säilitamiseks, et saaksid rinnaga toitmist jätkata ka siis, kui oled lapsest päeva jooksul eemal.


#8 - Vajad julgustust ja motivatsiooni


Imetamise teekonnal võib ette tulla mitmeid väljakutseid ning esineda motivatsiooni langust. Imetamisnõustaja saab pakkuda julgustust ja tuge aitamaks sul imetamise teekonnal olla motiveeritud ja püsida enesekindel. Sa ei pea oma muredes jääma üksi!



Kokkuvõtteks


Imetamisnõustaja konsultatsioon on abiks iga naise jaoks, kes otsib oma imetamise teekonnal personaalset tuge ja nõuandeid.


Seega, ära oota imiku toitmise küsimuste ja väljakutsete korral enam kaua – broneeri sulle sobival ajal toimuv online või koduvisiit (Tallinn, Harjumaa, Virumaal).

Meie Pisipere ämmaemandast imetamisnõustajad on sinu teejuhiks sujuval ja edukal beebi toitmise teekonnal!


Комментарии


bottom of page